Facebook noscript image
/Files/Images/faturKravataWeb/web-_MG_6559-Edit.jpg

Priča o svili & budućnost

Otkrijte svijet hrvatske baštine u izradi i proizvodnji svile.

Prema najstarijim zapisima, proizvodnja svile u Hrvatskoj potječe još iz srednjeg vijeka. U 18. stoljeću postala je značajna, pa čak i elitistička gospodarska i kulturna djelatnost. U to su vrijeme hrvatske regije bile 3. proizvođač svile u Europi te su svoje proizvode izvozile diljem svijeta.

 

/Files/Images/O nama/stara svilana u đurđevcu.jpg

20. stoljeće predstavlja prekretnicu za europsku proizvodnju sirove svile, kada su glavni europski proizvođači izgubili konkurentsku bitku s ostatkom svijeta zbog visokih troškova rada i tržišnih promjena. Sve do nedavno, cijela je europska proizvodnja sirove svile praktički izumrla.

Od svog početka, Croata je kao brend uvijek željela preporod ove industrije te je oko 2000. godine počela ulagati u vlastitu proizvodnju sirove svile. Cilj je kontrolirati kvalitetu u svim fazama proizvodnog procesa te vratiti kulturnu tradiciju proizvodnje svile u Hrvatsku. S našim partnerima INRA, Poznan Institute i Tekstilno-tehnološkim fakultetom u Zagrebu, nastojimo ponuditi najbolju kvalitetu svile za naše kupce.

* Pretplatite se za primanje CROATA newsletter-a (dodatne obavijesti o našim proizvodima, ponudama i događanjima). Prijavom na newsletter, prihvaćate naša pravila privatnosti.