CROATA LIFE - Inspirativne priče i tradicija

CROATA Art – Trubač iz Tara od platna do svile..

O

slikano djelo Trubač iz Tara poznatog hrvatskog slikara i grafičara Zlatka Price na svili, Ink jet tehnikom. Zlatko Prica je sa svojim slikarstvom znao propitati čovjekovu egzistenciju i uplesti ju u mala i velika pitanja umjetničkog smisla i ljudskog života, što je jedan od razloga zašto je CROATA odabrala njegovo djelo koje će oslikati na svili i tako još dublje povezati umjetnost i modu.

Djelo Trubač iz Tara poziva na budnost za ljepotu koja nas sve okružuje, od žene do ruže u njenoj ruci. U njegovu slikarskom univerzumu čovjek je osovljen, usmjeren k visinama. Kada apstrahira figuru, preostaje antropomorfna vertikala, a kada se vraća klasičnom oblikovanju, muškarci i žene poprimaju izrazito simbolička obilježja.

Oslikavanje Pricinog duha i rafiniranog dodira CROATA je predstavila ne samo spoj umjetnosti i mode, već i podsjećanje na to koliko umjetnost može biti transformirajuća.

Djelo Trubač iz Tara, inspiracija je za oslikavanje CROATA proizvoda poput kravata i šalova. Motivi ovog remek djela prenose svoju duboku poruku i ljepotu na različite modne dodatke.

Klikom na 'Prihvatite sve' pristajete na prikupljanje informacija o Vama u različite namjene uključujući: funkcionalnost, statistiku i marketing