Facebook noscript image
/Files/Images/BlogImages/kišobrani/12.jpg

Kišobran koji nećete nigdje ostaviti i zaboraviti

Jedva čekamo pljuskove!

P

pljuskovi vam se često prišuljaju kad ih najmanje očekujete, stoga je važno da imate barem jedan fini, stilizirani kišobran pri ruci kako vas ovo proljetno vrijeme ne bi prevarilo.

Često se proizvođači kišobrana fokusiraju samo na funkciju zaštite i kao da zaboravljaju da kišobran može biti odličan modni dodatak. Zar je onda čudno što je kišobran neopravdano postao nezanimljiv predmet, jedan od onih koje ljudi najčešće gube?

Vrijeme je da kišobrani prestanu biti ružno pače modnog svijeta, a zbog ovih malih remek-djela veselit ćete se čak i sutrašnjoj kiši.

Nova kolekcija Croata kišobrana hrvatske proizvodnje namijenjena je stilskom izričaju i karakterima triju skupina žena.

S

klopivi kišobran s točkicama kakve samo dalmatineri nose, ukrašen veselom narančastom bojom i slikom triju preslatkih dalmatinskih pasa raznježit će svaku pet- friendly romantičarku i uljepšati joj tmuran dan.

Dovoljno je malen da stane u bilo koju torbicu i ima dvije namijene: jedna je da vas zašiti od kiše i preuzme ulogu statement modnog dodatka, a druga je u našim krajevima pomalo neobična, no s obzirom na klimatske promjene ne tako neočekivana. Naime, vaš kišobran se po potrebi pretvara u suncobran. (Jeste li znali da su suncobrani nastali prije kišobrana?)

/Files/Images/BlogImages/kišobrani/7.jpg
/Files/Images/BlogImages/kišobrani/8.jpg

D

rugi dezen bit će vam jako poznat. Nema osobe koja živi u Zagrebu ni prolaznika ili putnika namjernika koji nije bar jednom prošetao kroz prolaz Oktogon i pogledao u impresivnu kupolu koja ga natkriva.

/Files/Images/BlogImages/kišobrani/10.jpg
/Files/Images/BlogImages/kišobrani/12.jpg

Baš ta kupola poslužila je kao inspiracija Croatinu dizajnerskom studiju prilikom dizajniranja kišobrana.  

/Files/Images/BlogImages/kišobrani/13.jpg

Zašto Oktogon?

Zato što je to ishodišna točka našeg poznatog brenda, u prolazu je Croatin flagship salon od kojega sve kreće.

Dame s kišobranom Oktogon, bez obzira kamo ih život odveo, bez obzira kamo otputovale, prije ili poslije vraćaju se u taj isti zagrebački Oktogon. Provjerite ako ne vjerujete!

(Ne zaboravite da Croata ima i svilene rupce istog dezena pa nije na odmet spojiti čvrsti pastelni kišobran s nježnim svilenim rupcem istoga dezena.)

/Files/Images/BlogImages/kišobrani/1.jpg
/Files/Images/BlogImages/kišobrani/3.jpg

C

roata se nije fokusirala samo na romantičarke, tu je i dražestan damski kišobran, i to ne samo jedan, već cijela kolekcija. To je kišobran uz čiju se pomoć dama skriva od pogleda neznanaca, naravno – ako to želi. On je uokviruje i ističe njezinu nježnost, gracioznost, senzualnost. Izvana je klasičan, crne boje s crvenim obrubom, rekli bismo očekivan, no pratite li hod žene koja ga nosi, primijetit ćete da skriva tajnovitu priču u svojoj kupoli. Kad dama prisloni kišobran na rame, otkriva se cijeli secesijski svijet u kojem obiluju vitice naglašene crvenom bojom. Spojite ovaj impresivan kišobran s predimenzioniranim svilenim rupcem Croata Brijuni koji će, vijoreći se na povjetarcu kišnog dana, ostavljati trag gracioznosti za vama.

/Files/Images/BlogImages/kišobrani/4.jpg
/Files/Images/BlogImages/kišobrani/6.jpg

Bez obzira na to preferirate li pastelne boje na kišobranu čiji je dezen inspiriran našom najdražom zagrebačkom kupolom ili ste skloniji kišobranima snažnih klasičnih boja koji su izvana presvučeni u crnu klasiku, a iznutra pričaju romantičnu i senzualnu secesijsku priču – sigurni smo da ćete, rastvorivši ih, znati izraziti svoj karakter.

Postoji važna osoba u povijesti kišobrana, on je Jonas Hanway, filantrop i zaljubljenik u putovanja, koji je promijenio tijek povijesti kišobrana u Engleskoj. Navodno je on prvi muškarac koji je u Londonu imao hrabrosti javno se pojaviti s kišobranom u ruci. Kako je na svojim putovanjima u inozemstvo već imao prilike vidjeti muškarce s kišobranima, nije se dao pokolebati, već je odvažno prkosio ljutitim kočijašima koji su mu se rugali i namjerno ga prskali prljavom vodom iz jarka dok bi prolazili pored njega. Hanway se 30 godina redovito pojavljivao s kišobranom u javnosti, a u doba kada je umro, 1786. godine, to su isto, sa zadovoljstvom, već činili i drugi muškarci i žene.

Stoga možemo sa sigurnošću reći da je konotacija ružnog pačeta s početka teksta sasvim nepotrebna, postanite i vi, baš kao Jonas Hanway, zaljubljenici u kišobrane.

* Pretplatite se za primanje CROATA newsletter-a (dodatne obavijesti o našim proizvodima, ponudama i događanjima). Prijavom na newsletter, prihvaćate naša pravila privatnosti.