Facebook noscript image

Kada kvadrati susretnu kravate

Duboko utkano u srce luksuzne mode, CROATA se izdvaja kao simbol besprijekorne elegancije i izvanredne umjetnosti. Kroz godine, ovaj brand se uspinje iznad ostalih, pružajući iskustvo ljepote i raskoši. Kolekcija oduševljava, donoseći sa sobom nevjerojatnu priču koja se proteže od drevnih kvadrata do suvremenih kravata

K

 

ravata, kao simbol ljubavi, poštovanja, demokracije i uspjeha, pronalazi svoje dublje značenje u geometrijskom obliku kvadrata.

Asocijacija na kvadrat donosi nam u misli građevine, poput kuće, zgrade. No, ono što kvadrat krije su bitnije stvari koje pružaju toplinu, dom. Naime, kvadrat je projekcija unutrašnjosti ograđenog prostora koji osigurava temelj za nematerijalne vrijednosti poput ljubavi, stabilnosti, obitelji, ugleda, harmonije i poštovanja, uspjeha.

/Files/Images/fullcroata 2022-9770.jpg

Priča o kvadratima 

Priča o popularnim kvadratima na modnim dezenima izvire iz tajne hrvatskog grba. Hrvati svoje drevno podrijetlo nose s istoka, a neki istočni narodi strane svijeta označavaju bojama: crna-sjever, crvena-jug, bijela – zapad, zelena ili jasno modra – istok. U susret crvenih i bijelih kvadrata u hrvatskom grbu povjesničari prepoznaju spoj nekadašnje „Bijele“ ili Zapadne i „Crvene“ ili Južne Hrvatske. Kvadrati iz hrvatskog državnog grba u tisuću novih boja i modernih oblika danas su svjetski hit na dezenima modne marke CROATA.

Kavata, kao hrvatski izum, postala je prepoznatljiv i univerzalno poznat simbol. Ona predstavlja ne samo Hrvatsku već i Europu te odražava temeljne ljudske vrijednosti.

Dizajn CROATA kravate s motivom kvadrata tako nosi bogatu simboliku koja povezuje ljubav, stabilnost i vrijednosti koje su važne u društvu. Kroz ovu kravatu, možemo se prisjetiti koliko je oblik i simbolika kvadrata duboko utkana u našu kulturu i kako nas podsjeća da su pored materijalnih aspekata, nematerijalne vrijednosti puno važnije u životu.

/Files/Images/fullcroata 2022-9613.jpg
/Files/Images/webcroata 2022-8601.jpg
/Files/Images/fullcroata 2022-8827.jpg
/Files/Images/fullcroata 2022-9981.jpg
/Files/Images/fullcroata 2022-9706.jpg
/Files/Images/webcroata 2022-9770.jpg
* Pretplatite se za primanje CROATA newsletter-a (dodatne obavijesti o našim proizvodima, ponudama i događanjima). Prijavom na newsletter, prihvaćate naša pravila privatnosti.