Održavanje

KRAVATE
 

 Pranje kravate je zabranjeno. Vanjski i unutarnji dijelovi kravate, izrađeni su od različitih materijala, ne skupljaju se jednako, i time se kravata uništava.

 Dozvoljeno je jedino kvalitetno kemijsko čišćenje. Preporučujemo čišćenje tipa „P“ (oznaka za otpornost obojenja prema djelovanju perkloretilena).

 Radi dodatne zaštite kravate preporučujemo kravate sa teflon obradom, koja kravati daje poseban zaštitni sloj i time onemogućava dubinsko zaprljanje. Tako vodu pretvara u kapljice koje same skliznu sa tkanine.

 Kravatu nakon nošenja treba pažljivo odčvorovati u cijelosti te objesiti u ormar. Tako obješenoj kravati, pod utjecajem sile gravitacije, opušta se tkanina i izravnavaju se nabori.

 Ne bi trebalo nositi istu kravatu dva dana za redom. Treba dopustiti da se kravata odmori.

 Kravata se ne bi smjela peglati. Zgužvana kravata može se objesiti u prostoriju ispunjenu parom (npr kupaonica), zatim je položiti na ravnu površinu da se osuši.

 Kravatu bi trebalo držati na tamnom mjestu, kako ne bi izbljedile boje kravate.

 Kravate se najbolje čuvaju obješene na stalku ili pregradi u ormaru namijenjenoj kravatama. Može se držati i u ladici koja je dovoljno velika da kravate stanu nesmotane već  izravnate

 Na putovanjima kravate se trebaju čuvati u etui za kravate ispružene. 


KOŠULJE

 Sve košulje CROATA, bez obzira na obradu, izrađene su od visokokvalitetnih pamučnih tkanina i mogu se prati na temperaturi od 60ºC.

 Zbog dugovječnosti, mekoće tkanine i smanjenog skupljanja tkanine preporučuje se pranje na nižim temperaturama bez centrifugiranja. Vrućina i mehaničko tretiranje u sušilici smanjiti će postojanost košulje.

 Kako bi košulja CROATA uvijek izgledala izvrsno, nakon pranja objesite je na vješalicu te pustite da se ocijedi i osuši. Ovako održavana košulja zahtjeva minimum glačanja.