Dan kravate - 18.listopada 2013.

Dan kravate kao snažna poruka vrijednosti ljudskih veza i obveza, međuodnosa i komunikacije, ljubavi i stvaralaštva, zadobiva sve veću važnost unutar informacijama zasićenoga medijskog prostora. U dosadašnjih pet godina, prigodni program u Zagrebu, na Trgu sv. Marka, afirmirao se kao središnja proslava Dana kravate u Hrvatskoj,  s uobičajeno izraženim  velikim  interesom  domaćih i stranih medija, Zagrepčana i turista. Ove godine, na početku tog programa,  po prvi  put realiziran je performans “Rubac – tajna kravata”, novi umjetnički projekt Marijana Bušića kojim se prikazalo kako se rubac postupno transformira iz svog kvadratnog oblika u vertikalu kravate.

Nakon izvedbe performansa, počeo je već tradicionalni atraktivni ceremonijal postrojavanja i smjene straže pripadnika Počasne satnije Kravat pukovnije. S njima kao domaćinima ovog programa, koji se već četiri godine izvodi zahvaljujući sponzorstvu Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba, ove su godine po prvi put nastupali pripadnici drugih povijesnih postrojbi te pripadnici Počasno zaštitne bojne Hrvatske vojske, ukupno čak 20 konjanika i 30 pješaka, među kojima su po prvi puta i dvije žene.

Nakon ceremonije na Markovu trgu održao se svečani koktel za uzvanike u palači Dverce gdje je rubac iz performansa – kravata, svečano predan gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću, koji je ujedno i domaćin koktela.

 

 
1 2 Stranica: Arhiva

Roman "PRVA KRAVATA"

Roman Roman je temeljen na povijesnim događajima koje pisac vješto rabi kao podlogu svoje priče. Ona, pak, osvjetljava našu mirnodopsku ... 

Više

PRIČA JEDNE KOŠULJE

PRIČA JEDNE KOŠULJE ONA JE SAVRŠENA. ONA IMA PRIČU Priča koju priča košulja CROATA

Više

INFO

INFO Obavještavamo vas da smo promijenili broj telefona na koji nas možete dobiti.

Više

JAPANSKI ZBOR KWANSEIA U CROATA KRAVATAMA

JAPANSKI ZBOR KWANSEIA U CROATA KRAVATAMA Već je poznata povezanost hrvatskih arija i japanskih studenata.

Više

Dobitnica Emmyja Ashley Colburn u svilenom zagrljaju Zagreba

Dobitnica Emmyja Ashley Colburn u svilenom zagrljaju Zagreba Svaki put kad zavežem Croatin šal oko vrata čini mi se kao da se vežem uz zemlju u koju sam se zaljubila. A i trendy je! – kaže nasmijana producentica i TV novinarka

Više

CROATA u prodaji na najluksuznijoj rezidencijalnoj jahti ''The World''

CROATA ekskluzivna linija je veliki hit na luksuznoj rezidencijalnoj jahti The World!

Više

Muzej u izlogu

Postavljen Muzej u izlogu u Salonu CROATA u Rijeci – nova turistička atrakcija u gradu.

Više

Luksuzni i glamurozni CROATA kaftani

Ovog ljeta CROATA oduševljava luksuznom linijom kaftana u kojem svaka žena uistinu može pokazati svoju senzualnost i ženstvenost.

Više

Najbolji svjetski džudaši nagrađeni CROATA kravatama i rupcima

Najbolji svjetski džudaši, kandidati za Olimpijske igre 2016. godine nagrađeni su prije nekoliko dana na natjecanju u Rijeci CROATA proizvodima.

Više

Pinterest

Pratite naš profil i istražite našu ponudu i ideje!

Više

1 2 Stranica: